BOLNICA SRBIJA VEĆ OPRAVDALA OČEKIVANJA

in Novosti
19. 07. 04
posted by: Super User
Pogodaka: 406
Od sredine aprila samo na opštoj hirurgiji bolnice Srbija u Istočnom Sarajevu urađeno je 130 operacija.

U ovoj bolnici intenzivno rade na edukaciji kadra i daljem razvoju hirurših disciplina.

Moderno opremljene, po standardima 21. vijeka, sa kvalitetnim instrumentarijima, tri operacione sale u bolnici Srbija već su opravdale očekivanja kako građana, tako i doktora.

- Kada govorimo o kadru, bez lažne skromnosti možemo reći da smo jedno vrlo jako odjeljenje što se tiče pokrivenosti iz svih polja hirurgije, znači tu ima opštih hirurga, ortopeda, urologa, torakalnih hirurga, plastičnih hirurga. Imamo dobre uslove za rad i imamo šta da ponudimo što se tiče našeg znanja da uspješno završimo operacije - rekao je Bojan Golijanin, šef Operativnog bloka u ЈZU Bolnica Srbija. 

Za dva i po mjeseca, od kada su prešli u novi objekat, samo u oblasti opšte hirurgije izvršeno je 130 operacija. Deset više urađeno je i na ORL odjeljenju.  Uz intervencije na ostalim odjeljenjima to je ukupno više od 300 operacija. ORL odjeljenje sa tri ljekara, jednim subspecijalistom audiologom i jednim ljekarom na specijalizaciji pokriva veoma širok spektar medicinskih usluga.

- Јedino smo odjeljenje u Republici Srpskoj koje radi sve vrste operacija, dakle sopstvenim kadrovima i spostvenim snagama, ono što je interesantno i specifično za naše odjeljenje jeste da radimo takođe jako uspješno hirurgiju štitne žlijezde, dolaze nam pacijenti iz svih krajeva Srpske - navodi dr Đorđe Pejić, šef odsjeka za ORL i CFH u ЈZU Bolnica Srbija.

Zajedno sa novim objektom i savremenom opremom, u bolnici Srbija intenzivno rade na edukaciji kadra i daljem razvoju hirurših disciplina, kako bi kvalitet usluga građanima sarajevsko-romanijske, ali i drugih regija, podigli na što veći nivo.

/RTRS/