Dr Bojan Kovač obavio 22 operacije oka

in Novosti
19. 09. 22
posted by: Super User
Pogodaka: 296

U Bolnici “Srbija” rekordne operacije proteklog vikenda. Ove subote ljekar Vojnomedicinske akademije iz Beograda major dr Bojan Kovač obavio je 22 složene operacije katarakte na oku. On od 2009. godine do danas radi na Klinici za očne bolesti VMA, a od 2016. godine je asistent na predmetu oftamologija na Medicinskom fakultetu u Beogradu. U okviru stalnih napora da unaprijede usluge za sve pacijente u upravi Bolnice “Srbija" u Istočnom Sarajevu odlučili su da uspostave saradnju i angažuju dr Kovača.

“Odsjek za oftamologiju naše bolnice na čelu sa dr Bobanom Petrović, jedan je najistaknutijih u našoj bolnici, obavljaju zaista značajn broj operacija svakog mjeseca. Ipak, zbog velikog interesovanja za takvim operacijama angažovali smo i dr Kovača. On radi i veoma zahtjevne operacije zbog kojih su naši pacijenti ranije morali da idu u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku.”, izjavio je direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija.

Iz uprave bolnice ističu da se angažmanom dr Kovača smanjuju dosadašnje liste čekanja i da se komplikovane operacije mogu obavljati u Bolnici “Srbija”, te da više nije potrebno pacijente upućivati u velike zdravstvene centre u Banjaluku ili Beograd.

“Želimo da naši pacijenti u našoj bolnici imaju najbolju moguću uslugu i da ne traže pomoć u drugim centrima. Dr Kovač je rođen u Sarajevu. Treba da okupimo ljude sa ovih prostora koji su već ostvarili zavidne karijere da nam pomognu da unaprijedimo naše znanje”, poručuje direktor ove bolnice Nebojša Šešlija.