Operacija na grudnom košu ponovo u bolniciSrbija

in Novosti
19. 10. 29
posted by: Super User
Pogodaka: 157

29. oktobra 2019. godine u Bolnici “Srbija” urađena je operacija grudnog koša poslije pauze od pet godina. Na čelu sa pukovnikom prof. dr Vladom Cvijanovićem i doktorom Nenadom Ždralom te anestezilogom doktoricom Stojom Erić operacija je uspješno urađena, a pacijent prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja na dalje praćenje i liječenje.

Direktor bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija kaže da je zadovoljan i srećan što se u našoj bolnici ponovo rade operacije na grudnom košu i što ćemo po tome biti prepoznatljivi u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Usluge koje će biti dostupne našim pacijentima dolaskom ovog poznatog stručnjaka najvećim dijelom biće tercijalnog novoa, iako smo mi bolnica sekundarnog nivoa.

Dokotor Nenad Ždrale je izjavio da se pacijent postoprativno osjeće dobro i da je sve proteklo bez komplikacija, a da će pacijent biti zadržan nokoliko dana u Jedinici intenzivnog liječenja.

Doktorica Erić šef jedinice intenzivnog liječenja izjavila je da oporavak operisanog pacijenta ide predviđenim tokom i bez komplikacija.