ŠERANIĆ: KONTINUIRANO ULAGANJE U ZDRAVSTVENE USTANOVE

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano ŠERANIĆ: KONTINUIRANO ULAGANJE U ZDRAVSTVENE USTANOVE
0 Comments

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Banjaluci da je namjera resornog ministarstva opremanje zdravstvenih ustanova u Srpskoj savremenom opremom za pregled pacijenata.

Šeranić je rekao da su s tim ciljem danas uručeni ključevi deset sanitetskih vozila zdravstvenim ustanovama koje su iskazale potrebu za njima, što je nastavak ranijih aktivnosti.

“Ovaj projekat se nastavlja, a sljedeća aktivnost je nabavka pet ultrazvučnih aparata za potrebe pojedinih domova zdravlja u Srpskoj”, rekao je Šeranić novinarima nakon što je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem uručio ključeve sanitetskih vozila rukovodiocima zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

On je naveo da su vozila nabavljena u okviru Hitnog projekta kovid 19 i u saradnji sa Svjetskom bankom, te da je projekat javan i transparentan.

Direktor Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu na značajnoj donaciji koja će doprinijeti poboljšanju zdravstvenog standarda stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Na donaciji je zahvalila i direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić, koja je rekla da će ovo savremeno sanitetsko vozilo biti na usluzi njihovim pacijentima.

“Domovi zdravlja, kao primarni nivo zdravstvene zaštite, iznijeli su veliki teret za vrijeme pandemije virusa korona i značajno su učestvovali u očuvanju ukupnog zdravstvenog sistema”, naglasila je Dragonjićeva.

Vlada Republike Srpske je radi unapređenja kapaciteta zdravstvenog sistema i kvaliteta usluga zdravstvene zaštite nabavila 10 savremeno opremljenih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *