HIRURZI BOLNICE “SRBIJA” PRISUSTVOVALI WORKSHOPU O TEMI “LAPAROSKOPSKE OPERACIJE VENTRALNIH KILA eTEP METODOM”

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano HIRURZI BOLNICE “SRBIJA” PRISUSTVOVALI WORKSHOPU O TEMI “LAPAROSKOPSKE OPERACIJE VENTRALNIH KILA eTEP METODOM”
0 Comments

Hirurzi Bolnice “Srbija”, dr Marko Kovačević, specijalista opšte hirurgije, dr Bojan Golijanin, specijalista opšte hirurgije, dr Miro Stojanović, specijalista opšte hirurgije-supspecijalista vaskularne hirurgije, dr Stefan Tešanović-specijalizant abdominalne hirurgije i dr Damjan Ivković, specijalizant abdominalne hirurgije, prisustvovali su danas u JZU Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini Workshopu o temi “Laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom”.

Hirurški skup je okupio više od 70 hirurga iz cijele Republike Srpske i susjednih gradova iz Srbije, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Udruženja hirurga Republike Srpske i Odjeljenja za hirurške grane bijeljinske bolnice.

Pokaznu operaciju izveo je dr Bojan Radovanović, hirurg iz Beograda, eminentni stručnjak iz oblasti laparoskopske hirurgije.

Dr Marko Kovačević, načelnik Odjeljenja hirurgije u Bolnici “Srbija” izrazio je zadovoljstvo da hirurzi naše bolnice prisustvuju danas ovakvoj vrsti edukacije.

“Ovo je sigurno jedna u nizu edukacija kojoj prisustvuju hirurzi Bolnice “Srbija” u okviru stalnog usavršavanja i usvajanja novih znanja i vještina. Drago mi je što smo u mogućnosti da razmjenimo iskustva sa hirurzima drugih ustanova i što će se ova nova metoda nakon današnjih predavanja i pokazne operacije moći primjenjivati i u našoj bolnici”, istakao je dr Kovačević.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *