ŠEŠLIJA: IZUZETNI REZULTATI SARADNJE SA DR ELEZOM

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano ŠEŠLIJA: IZUZETNI REZULTATI SARADNJE SA DR ELEZOM
0 Comments

Branka Vukosavljević iz Sokoca je jedan od 55 pacijenata koje je od februara do danas u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu operisao dr Igor Elez. Branka je u subotu operisala kuk, a sa nama je razgovarala u ponedjeljak pred odlazak kući. Operativnim zahvatom koji je radio dr Elez, potpuno je zamijenjen zglob kuka. Bolova više nema a operacija je, prošla odično.

Dr Igor Elez, priznati ortoped u Istočno Sarajevo dolazi iz Novog Sada, gdje je zaposlen na Klinici za ortopediju KC Vojvodine. Uradio je 40 operacija koljena i 15 kukova. S obzirom na broj prijavljenih pacijenata u Bolnici „Srbija“ će biti često.

„Sada na evidenciji za operaciju kuka i koljena imamo oko 80 ljudi sa teritorije Sarajevsko-romanijske regije koje treba da zbrinjavamo“, kaže dr Elez u izjavi za portal Filter.

Operacije koje izvodi dr Elez po prvi put se rade u ovoj bolnici. To je potpuna zamjena zgloba koljena, kao i operacija kuka, minimalno invanzivnom metodom.

„Radimo modernu hirurgiju kuka i koljena koja pretpostavlja ulazak u bolnicu dan pred operaciju, a otpust dan nakon operacije sa punim osloncem na tu nogu, bez gubitka krvi i bez propratnih negativnih efekata. Pacijenti ne moraju više imati bojazan od bilo kakvih komplikacija sa kukovima i koljenima o kojima su možda slušali ili se suočavali“, priča dr Elez.

Udaljenost od KC u Banjaluci ali i nedovoljna edukacija o prevenciji oboljenja, glavni su razlozi velike potrebe za ovakvim operacijama u našoj regiji, smatra dr Elez. Svaki bol u zglobu je znak da se treba javiti na pregled te redovno kontrolisati stanje.

Do saradnje sa dr Elezom došlo je na inicijativu direktora Bolnice “Srbija” Nebojše Šešlije.

„Angažovanje dr Eleza se pokazalo kao veliki pogodak za našu ustanovu, što potvrđuje više od 50 urađenih operacija ugradnje proteza kuka i koljena, a koje se do sad nisu radile u našoj ustanovi. Podatak da su se među ovim operacijama radili i najkomplikovaniji zahvati , koji su izazov i za veće centre, kao i revizije operacija iz drugih ustanova, dokaz je ispravnosti odluke o radu sa dr Elezom“, izjavio je Šešlija.

On je poručio da će rukovodstvo Bolnice nastaviti da unapređuje službu ortopedije i pokušati da do kraja godine „očisti“ već primjetnu listu čekanja za operacije koje radi dr Elez.

„Posebno je bitno što naši specijalisti i specijalizanti imaju mogućnost rada i usavršavanja u našoj ustanovi. Bitno je istaći da sada u našu ustanovu dolaze pacijenti iz čitave Republike – od Gradiške do Trebinja, iz svih krajeva jer se dobar glas pacijenata o radu doktora već čuo po svim dijelovima Srpske. Imamo upite i iz Federacije kao i Crne Gore o mogućnostima komercijanih operecija“, rekao je direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *