BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI DOJKI U BOLNICI „SRBIJA“

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI DOJKI U BOLNICI „SRBIJA“
0 Comments

OD 14. 10. DO 24. 10.2024. GODINE – SVAKI RADNI DAN, OSIM UTORKA

PREGLEDI ĆE SE OBAVLJATI U TERMINU OD 10. 00 DO 14. 00 ČASOVA U POLIKLINICI

Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke”, a u dogovoru sa FeminIS – Udruženje žena oboljelih od raka dojke i reproduktivnih organa, Bolnica “Srbija” organizuje besplatne preventivne preglede dojki od 14. 10. do 24. 10. 2024. godine.

Preglede će obavljati primarijus doktor Milorad Šupić, specijalista opšte hirurgije svaki radni dan, osim utorka u terminu od 10.00 do 14.00 časova.

Pregledi će se obavljati u Poliklinici, a termin za pregled možete zakazati na broj telefona: 057/325-300 – lokal 387, svaki radni dan u periodu od 7.30 do 14. 00 časova.

Najbolja preventivna mjera za rano otkrivanje raka dojke su pregledi i samopregledi dojki, kasnije ultrazvuk i mamografija kada su šanse za izliječenje daleko veće, nego kada žene dođu u već zapuštenoj fazi, što je nažalost jako učestalo.

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena. Najčešće se javlja u periodu od 40 do 75 godine.

„Samopregledi kod žena su jako bitni, jer žena najbolje poznaje svoje dojke i može da osjeti ukoliko postoji neki problem ili promjena.

Najčešči simptomi kod raka dojke su pojava kvržice na dojci, uvlačenje bradavica, iscjedak iz dojke, uvlačenje i crvenilo kože i uvećanje dojke.

Liječenje raka dojke je jako kompleksno i dugotrajno. Najbitnije je otkriti promjene na vrijeme, da bi se blagovremeno mogla odrediti terapija.

Cilj organizovanja besplatnih pregleda je podizanje svijesti kod žena, da u što većem broju dođu na pregled kako bi u slučaju ranog otkrivanja raka dojke mogućnost izliječenja bila veća.

Zbog toga pozivamo sve žene da dođu i obave svoj preventivni pregled dojki na vrijeme!

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *