ŠEŠLIJA: MEDICINSKI TEHNIČARI SU STUB SVAKE ZDRAVSTVENE USTANOVE

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano ŠEŠLIJA: MEDICINSKI TEHNIČARI SU STUB SVAKE ZDRAVSTVENE USTANOVE
0 Comments

Medicinski tehničari su stub svake zdravstvene ustanove i ljudi koji kontinuirano daju najveću podršku svim pacijentima, rekao je direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija.

Šešlija je pred početak okruglog stola medicinskih sestara i tehničara o jačanju sestrinstva, koji je organizovan povodom obilježavanja Dana bolnice, rekao novinarima da samo kvalitetnom edukacijom i praćenjem svih noviteta u liječenju pacijenata mogu pružiti i najkvalitetniju uslugu svim pacijentima.

On je naglasio da Bolnica “Srbija” želi da prati trendove i da u narednim godinama kontinuirano predstavlja nove standarde u liječenju pacijenata i brizi o pacijentima na području regije.

Šešlija je dodao da se manifestacija nastavlja sutra obukom za kardiopulmonalnu reanimaciju, a završava simpozijumom o aktuelnostima u hirurškom liječenju, gdje će imati predavanja najeminentnijih stručnjaka iz cijelog regiona.

Glavna sestra u Bolnici “Srbija” Borjana Petrović istakla je da su medicinske sestre jedna profesija, a mnogo uloga i da je zdravstveni sistem neodrživ bez njih.

“Medicinska sestra je ta koja prva dolazi u dodir sa pacijentom, i prati ga do samog izlaska iz bolnice i samo dobrom edukacijom i komunikacijskim vještinama možemo da unaprijedimo svoj rad”, rekla je Petrovićeva i dodala da su oni najbrojnija populacija u zdravstvenom sistemu zbog čega moraju da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

Predstavnik Medicinskog fakulteta u Foči Jelena Pavlović istakla je da je Bolnica “Srbija” na ponos svim građanima, a menadžmentu i zaposlenim poželjela uspješan rad i srećnu 101. godinu koju danas obilježavaju.

Pavlovićeva je naglasila da u Bolnici “Srbija” vlada veliko poštovanje, rad na socijalizaciji zaposlenih, pomoć i podrška za kontinuirano obrazovanje i usavršavanje svih zaposlenih, što je veoma važno za ovu struku.

Ona je istakla da Bolnica Srbija ide u susret novinama za ljekarsku i sestrinsku struku, te se nada da će tako ostati.

Nadzorna sestra Odsjeka za hematologiju i onkologiju Đuka Popić zahvalila je menadžmentu Bolnice “Srbija” koji je prepoznao potrebu za kontinuiranom edukacijom medicinskih sestara, a posebno što su u posljednjem periodu dobili veliki broj mladih sestara kojima će ova edukacija značajno pomoći u daljem radu.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *