ĆOSIĆ I JUGOVIĆ DARIVALI PRVOROĐENE BEBE U OVOJ GODINI

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano ĆOSIĆ I JUGOVIĆ DARIVALI PRVOROĐENE BEBE U OVOJ GODINI
0 Comments

Načelnik opštine Pale i gradonačelnik Istočnog Sarajeva darivali su danas prvorođene bebe u porodilištu Bolnice „Srbija. U novu godinu Istočno Sarajevo je ušlo sa blizancima koji su rođeni 1. januara u 11 časova i 38 minuta.

Milica Pljevančić prvog januara rodila je blizance, Sofiju i Danila, koji već imaju stariju sestru.

„Planirali smo 3. januara ali bebe su žurile. Osjećam se odlično, osoblje je fenomenalno, svi me paze, a bebe su dobre“, rekla je Milica.

Prvorođene bebe su sa područja opštine Pale pa su načelnik ove opštine Boško Jugović i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić darivali blizance. Kažu da u novu godinu nismo mogli ući sa ljepšim vijestima.

„Da su živi i zdravi svojoj porodici, dvojim roditeljima. Zaista je ponos svih nas da se djeca rađaju, da pronatalitetna politika koju vode i opština i grad urode plodom i da nas bude više. Da ostajemo ovdje i na taj način čuvamo Republiku Srpsku“, poručio je Jugović.

„Pred kraj prošle godine kada smo imali želje za ovu godinu, govorili smo da nas bude više. Nema bolje poruke na početku ove godine od ove da su nam prve bebe blizanci, ali i te da je jedno dijete rođeno 31. decembra, par sati prije ponoći a da su trenutno u toku dva poroda“, rekao je Ćosić.

Tokom 2022. godine u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu rođeno je 438 beba, što je za 15 manje u odnosu na 2021.

„To je broj koji je okviran svake godine, 10-15 beba više ili manje. To je standard koji je prethodnih godina postavljen u našoj ustanovi“, kaže Nebojša Šešlija, direktor Bolnice „Srbija“.

A ako je suditi po broju rođenih i porođaja koji se očekuju ovih dana, beba će u ovoj godini biti i više.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *