ŠEŠLIJA: DOLASKOM DOKTORA ELEZA RIJEŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM ORTOPEDIJE

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano ŠEŠLIJA: DOLASKOM DOKTORA ELEZA RIJEŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM ORTOPEDIJE
0 Comments

Angažmanom doktora specijaliste Igora Eleza sa Kliničkog centra Vojvodine na zadovoljstvo građana Sarajevsko-romanijske regije riješen je dugogodišnji problem ortopedije u Bolnici “Srbija” Istočno Sarajevo, izjavio je direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je novinarima rekao da su građani dolaskom Eleza dobili najkvalitetnije usluge sa savremenim pristupom rješavanju problema operacije kuka i koljena.

On je podsjetio da je Elez uz asistenciju medicinskog osoblja Bolnice “Srbija” tokom proteklog vikenda realizovao devet složenih operacija, od čega šest zahvata ugradnje proteze koljena i tri kuka.

“Moram istaći da su operacije rađene u petak i subotu, a da su pacijenti juče i danas zadovoljni napustili našu ustanovu bez pomagala na nogama. To je dokaz da su modernim pristupom koji je jedinstven na ovom području naši pacijenti dobili najkvalitetniju zdravstvenu njegu”, istakao je Šešlija.

On je naglasio da je Elez već za kraj februara najavio novi dolazak i operacije u Bolnici “Srbija”.

Govoreći o planiranoj izgradnji parka velikana srpskog zdravstva u krugu Bolnice, Šešlija je rekao da je to jedan od načina da se grad Istočno Sarajevo i kompletna Republika Srpska oduži zaslužnim ljekarima za sve što su učinili za stanovnike Istočnog Sarajeva.

On je dodao da su ljekari srpske nacionalnosti bili “oslonac kompletnog zdravstvenog sistema bivšeg Sarajeva i BiH”.

“Veliki broj tih doktora koji su ostali u Sarajevu tokom proteklog rata bili su odvođeni u logore gdje su mučeni, a neki su i ubijeni. Drugi dio ljekara koji su izašli na našu teritoriju je osnovao bolnice `Žica` i `Kasindol`, u kojima su radili u veoma teškim i složenim uslovima”, rekao je Šešlija.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *