UNAPREĐENJE SARADNJE UKC REPUBLIKE SRPSKE I BOLNICE „SRBIJA“

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano UNAPREĐENJE SARADNJE UKC REPUBLIKE SRPSKE I BOLNICE „SRBIJA“
0 Comments

Bolnicu „Srbija“ danas je posjetio prof. dr Peđa Kovačević, pulmolog-intezivista, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i nacionalni koordinator za intenzivnu medicinu u Republici Srpskoj.

Cilj posjete prof. dr Kovačevića jeste obučavanje i usavršavanje našeg medicinskog kadra u liječenju i zbrinjavanju najtežih bolesnika.

Prof. dr Kovačević obišao je intenzivnu njegu, Odjeljenje interne medicine, neurologije, pulmologije i infektologije i održao radni sastanak sa ljekarima naše ustanove, kao i predavanje o temi “Prepoznavanje, transport i zbrinjavanje kritično oboljelih pacijenata”.

“Posjeta Bolnici Srbija bila je u cilju da se na neki način podignu nivoi znanja i vještina iz oblasti prepoznavanja životno ugrožavajućih stanja, odnosno kritično bolesnih pacijenata iz oblasti nehirurških disciplina i da se tokom posjete upoznam sa kapacitetima za zbrinjavanje životno ugroženih bolesnika, tačnije obilazak intenzivne njege u Bolnici“, naglasio je prof. dr Kovačević.

On je dodao da se upoznao i sa kadrovskim potencijalom Bolnice gdje je kroz razgovor sa šefovima i ljekarima Odjeljenja stekao uvid u kadrovsku strukturu od samog nivoa specijalizanata, specijalista i supspecijalista iz određenih disciplina, kako za Odjeljenje interne medicine, tako i za Odjeljenje neurologije, anestezije i reanimacije, pulmologije i infektologije.

„Tokom posjete i na kraju održanog predavanja i u razgovoru sa menadžmentom bolnice, kao nacionalni koordinator za intenzivnu medicinu u Republici Srpskoj, predložio sam set prijedloga i mjera u cilju unapređenja liječenja životno ugroženih bolesnika iz oblasti nehirurških grana medicine, te uvođenja telemedicine kao prvog koraka i selektovanje kadra koji bi u određenom vremenskom intervalu imao zadatak i ulogu u liječenju najtežih bolesnika u Bolnici „Srbija“, istakao je prof. dr Kovačević.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *