BOLNICA „SRBIJA“ BOGATIJA ZA SPECIJALISTU NEUROLOGIJE

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BOLNICA „SRBIJA“ BOGATIJA ZA SPECIJALISTU NEUROLOGIJE
0 Comments

Odjeljenje neurologije Bolnice „Srbija“ bogatije je za još jednog specijalistu, dr Andreu Sladoje.

“Neurologiju sam zavoljela još kao student, jer za mene predstavlja jednu vrstu matematike u medicini sa mnogo mogućih rešenja. Vidjela sam je kao neku vrstu izazova, a kada se stvorila prilika konkurisala sam i dobila specijalizaciju”, istakla je dr Sladoje.

Dr Sladoje rođena je 12. 10. 1990. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završila je u Nevesinju, a nakon toga školovanje je nastavila na Medicinskom fakultetu u Foči.

Zvanje doktora medicine stekla je 2016. godine i diplomirala je sa prosječnom ocjenom 9,5. Tokom studiranja bila je stipendista fondacije dr Milan Jelić, a kasnije i dobitnik povelje od strane doktora medicine za najbolje postignute rezultate u generaciji.

Specijalizaciju iz neurologije dobila je 2017. godine, a završila je 2023. godine na Medicinskom fakultetu u Banja Luci.

Dio specijalističkog staža obavila je u Kliničkom centru u Sarajevu, a najveći dio u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na Klinici za neurologiju.

Takođe, odslušala je nastavu i odradila dio staža u Kliničkom centru Srbije na Klinici za neurologiju. Član je Udruženja neurologa Republike Srpske.

Ona kaže da je posao ljekara sam po sebi težak, a na Odjeljenju neurologije se susrećemo i sa evidentnim porastom broja neuroloških pacijenata, čemu doprinosi i starenje stanovništva, ali i pojava neuroloških bolesti kod sve mlađih ljudi.

“Radujem se budućem radu u Bolnici “Srbija” i nadam se da ću uspjeti stečeno znanje primjeniti prilikom rada u našoj ustanovi”, naglasila je dr Sladoje.

Dr Sladoje će ambulantne preglede obavljati svakog petka. Za pregled kod neurologa potrebna je uputnica porodičnog ljekara, a zakazivanje termina može se obaviti svaki radni dan od 9.30 do 13.00 časova na broj telefona 057/325-300, lokal 365.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *