12. MAJ- MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano 12. MAJ- MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA
0 Comments

U JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo zaposleno je 235 medicinskih sestara i tehničara za koje sa ponosom možemo reći da su stub naše zdravstvene ustanove i čiji je doprinos sistemu zdravstvene zaštite neprocjenjiv.

Zahvaljujemo im se za sav rad, posvećenost, stručnost, znanje, nesebičnu brigu i pažnju koju svaki dan posvećuju našim pacijentima.

Biti medicinska sestra ili tehničar znači raditi na unapređenju zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije pacijenata. Medicinske sestre i tehničari moraju biti humana i empatična bića, jer oni su ti koje su najviše u dodiru sa pacijentima i trude se da im boravak u bolnici bude ljepši i lakši.

Mnogi bolesnici koji borave u bolnici sa različitim dijagnozama i u različitim stanjima, a naročito hronični bolesnici zahtjevaju promjenu načina života nakon izlaska iz bolnice. Medicinske sestre i tehničari su tu da objasne pacijentima kako treba da se hrane, kako i kada da uzimaju terapiju, i daju druge savjete u zavisnosti od bolesti.

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se svake godine 12. maja, jer je tada rođena Florence Nightingale, medicinska sestra koja je poznata po osnivanju modernog sestrinstva.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima koji danonoćno brinu o pacijentima svih uzrasta, čestitamo njihov dan!

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *