VOZAČI SANITETA IMAJU NEPROCJENJIVU ULOGU U BORBI ZA ŽIVOT PACIJENTA

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano VOZAČI SANITETA IMAJU NEPROCJENJIVU ULOGU U BORBI ZA ŽIVOT PACIJENTA
0 Comments

Vozači saniteta imaju neprocjenjivu ulogu u borbi za život pacijenta. U Bolnici „Srbija“ u dosadašnjem radu tokom prevoza pacijenata nije se desio nijedan smrtni slučaj, niti je došlo do udesa i oštećenja vozila. Svi pacijenti su uvijek sigurno i bezbjedno prevezeni do odredišta.

Ključni faktor u njihovom poslu su brzina i vrijeme, jer su u svakom trenutku svjesni odgovornosti za pacijente koje prevoze, kao i za druge učesnike u saobraćaju.

Nebojša Stupar, šef Službe za tehničko-uslužne poslove, rekao je da je u JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo zaposleno sedam vozača, zajedno sa njihovom šefom Slavkom Kneževićem.

„Rad vozača je organizovan u turnusu i uvijek su na raspolaganju. Šef voznog parka vodi računa o rasporedu vozača, transportima, ispravnosti vozila, što je jako teško jer vozila postižu ogromnu kilometražu u toku godine“, istakao je Stupar.

Šef voznog parka Slavko Knežević, naglasio je da je zadovoljan kako funkcioniše vozni park, ali da je takođe ovaj posao jako odgovoran i stresan, naročito zbog prevoza pacijenata koji su životno ugroženi, te udaljenosti UKC-a Republike Srpske, gdje najčešće idu i voze u raznim uslovima.

„O tome koliko vrijeme može biti presudno u borbi za život najviše mogu da svjedoče vozači koji su dostupni 24 časa dnevno, jer kada se desi hitna situacija, oni su ti koji zajedno sa medicinskom pratnjom prevoze pacijenta do druge ustanove u kojoj mu se može pružiti usluga koja nije moguća u našoj bolnici”, naveo je Knežević.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *