„DANI BOLNICE SRBIJA“

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano „DANI BOLNICE SRBIJA“
0 Comments

6. 11. – 10. 11. 2023. GODINE

Obavještavamo sve doktore medicine, medicinske sestre/tehničare i naše sugrađane da će i ove godine, tradicionalno u JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo biti organizovani „Dani Bolnice Srbija“ gdje će se održati niz aktivnosti.

Prvog dana 6. novembra planirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi radnika Bolnice, dok će se 8. novembra održati predavanje za medicinske sestre i tehničare o temi „Izazovi ispravne venepunkcije i manipulacije uzorcima krvi“ i pokazna vježba „Zbrinjavanje hitnih stanja na terenu“, koju će održati diplomirani medicinar zdravstvene njege Biljana Ćurguz iz Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske.

Velika nam je čast i privilegija što će se po prvi put u Republici Srpskoj u Bolnici „Srbija“ u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske organizovati „Škola elektrokardiografije“, koja će se održati u našoj bolnici 9. novembra 2023. godine, gdje će biti upriličena predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti kardiologije.

U našoj ustanovi do sada su održana dva simpozijuma koji su sigurno bili jedni od najznačajnijih događaja za našu bolnicu i kompletan zdravstveni sistem na području Sarajevsko-romanijske regije. Stručni naučni skup je prilika da se predstave novine u liječenju i terapiji, a Bolnica „Srbija“ sigurno postaje mjesto okupljanja stručnjaka u svim oblastima medicine.

Tradicionalni treći simpozijum naše bolnice održaće se 10. 11. 2023. godine sa početkom u 9.00 časova.

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa je „Kardiometabolički sindrom – savremeni pristup u dijagnostici i liječenju”, a cilj organizacije je da medicinski radnici upoznaju najsavremenije stavove u dijagnostici i liječenju koje je sve učestalije kod savremenog čovjeka.

Zadovoljstvo nam je pozvati sve doktore medicine i medicinske sestre i tehničare iz domova zdravlja da prisustvuju najavljenim događjima.

Zainteresovani doktori medicine i medicinske sestre i tehničari svoje prijave mogu poslati na mejl mirna.magazin@bolnicasrbija.com.

Škola elektrokardiografije i Simpozijum su akreditovani skupovi i biće bodovani.

Događaji se organizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo – Град Источно Сарајево, a u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske i Udruženjem endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *