NOVI SPECIJALIZANT MEDICINSKE MIKROBIOLOGIJE U BOLNICI „SRBIJA“

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano NOVI SPECIJALIZANT MEDICINSKE MIKROBIOLOGIJE U BOLNICI „SRBIJA“
0 Comments

Bolnica „Srbija“ dodijelila je specijalizaciju dr Nikolina Tadić Škipina iz medicinske mikrobiologije.

Naša ustanova trenutno ima jednog zaposlenog specijalistu medicinske mikrobiologije i drago nam je što će ova Služba biti ojačana za još jednog doktora, nakon završene specijalizacije.

Dr Nikolina Tadić Škipina, rođena je 1992. godine u Čajniču. Medicinski fakultet u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu završila je 2021. godine. Nakon završenog fakulteta radila je u Domu zdravlja Pale kao doktor u hitnoj službi, a nakon šest mjeseci i kao doktor porodične medicine.

„Veoma sam uzbuđena zbog dodjele rješenja o specijalizaciji iz medicinske mikrobilogije, s obzirom da sam tu specijalizaciju željela još od upisa u srednju medicinsku školu, zatim i fakulteta. Ovo je moja prva i uspješna prijava na konkurs za specijalizaciju“, istakla je dr Tadić Škipina.

Ona se zahvalila Bolnici „Srbija“ što joj je pružila priliku za specijalizaciju, kao i za dalje usavršavanje i napredovanje u karijeri.

„Nadam se uspješnoj saradnji i da ću opravdati očekivanja Bolnice“, poručila je dr Tadić Škipina.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija mladoj doktorici poželio je dobrodošlicu i istakao da naš kolektiv konstantno raste i da smo u mogućnosti da mladim doktorima dodijelimo specijalizacije i potrudimo se da u našoj ustanovi usavrše svoje znanje i vještine.

„U proteklih pet godina iskoristili smo situaciju i planom predvidjeli da raspišemo značajno veći broj specijalizacija nego što je to inače praksa. Raspisali smo 40 novih specijalizacija, 40 novih mladih ljudi radi u našoj ustanovi. Kroz dolazak naših doktora sa specijalizacija i supspecijalizacija povećava se i sam obim posla i sigurno ćemo u budućnosti kao i do sada, predstavljati oslonac svim stanovnicima naše regije“, naglasio je direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *