BOLNICI “SRBIJA” DONIRANI TRANSPORTNI INKUBATOR I PERFUZOR

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BOLNICI “SRBIJA” DONIRANI TRANSPORTNI INKUBATOR I PERFUZOR
0 Comments

Bolnici “Srbija” danas je uručena vrijedna donacija u vidu transportnog inkubatora i perfuzora na svečanosti koja je održana u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik uručio je donaciju direktoru

Bolnice “Srbija” Nebojši Šešlija, a primopredaji je prisustvovala i načelnik Odjeljenja pedijatrije naše ustanove, dr Tamara Ivanović.

Šešlija je naglasio da je ova donacija od velikog značaja, s obzirom da je Bolnica “Srbija” do danas imala samo jedan inkubator star 22 godine.

“Veliku zahvalnost upućujem predsjedniku Miloradu Dodiku. Da su mu stanovnici Republike Srpske na prvom mjestu, dokazao je nebrojeno puta, a posebno izgradnjom nove zgrade Bolnice “Srbija”, istakao je Šešlija.

Značaj inkubatora za transport novorođenčadi je ogroman, jer omogućava da beba bezbjedno stigne do tercijarne ustanove, gdje se nastavlja liječenje.

Transportni inkubator povećava stepen preživljavanja, a ukoliko se startno krene sa adekvatnim lijecenjem onda je i kvalitet života nakon liječenja mnogo bolji.

Ova vrijedna oprema nabavljena je iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Akcija je održana prošle godine u organizaciji Udruženja pedijatara, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Izvor fotografija: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *