BOLNICA “SRBIJA” PROSLAVILA KRSNU SLAVU SVETE VRAČE KOZMU I DAMJANA

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BOLNICA “SRBIJA” PROSLAVILA KRSNU SLAVU SVETE VRAČE KOZMU I DAMJANA
0 Comments

Direktor Bolnice “Srbija” Istočno Sarajevo Nebojša Šešlija rekao je da ova bolnica iz godine u godinu bilježi znatne rezultate u radu uvođenjem novih usluga, ističući da će taj trend biti nastavljen, kao i da će nastojati da i dalje u ovu zdravstvenu ustanovu dolaze najeminentniji stručnjaci.

“Trudimo se da ispoštujemo sve potrebe koje se pojavljuju kod stanovnika i učinimo ih dostupnim u našoj ustanovi”, istakao je Šešlija povodom krsne slave Bolnice Sveti vračevi Damjana i Kozme.

On je podsjetio da se današnjom krsnom slavom završava i manifestacija “Dani Bolnice Srbija” koja je u protekloj sedmici okupila najeminentnije stručnjake i pružila edukaciju zaposlenim.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove Bolnice “Srbija” dr Đorđe Pejić rekao je da je ova bolnica prije četiri godine dobila nov, opremljen objekat, ali da su se pokazale određene manjkavosti kada je riječ o stručnom kadru.

Pejić je naglasio da su se zbog toga odlučili da raspišu veliki broj specijalizacija, posebno za one doktore koji su deficitarni kako bi se održalo normalno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

“Cilj nam je da naše doktore stalno edukujemo”, rekao je dr Pejić i naglasio da su edukacije i dalje u planu.

Ukazujući na saradnju sa vodećim medicinskim ustanovama u zemlji i u regionu, on kaže da menadžment želi da dovede dobre stručnjake kako bi pacijentima omogućio potpunu uslugu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić istakao je da je Bolnica “Srbija” ključna zdravstvena ustanova ne samo u gradu Istočno Sarajevo, nego i u cijeloj regiji, koja se stalno razvija, obrazuje svoje kadrove i raste.

Prema njegovim riječima, posljednjih pet godina je naprednih i progresivnih godina Bolnice “Srbija”, a današnja slava je kruna svega onoga što se radilo u ovoj godini.

On je naglasio da će Gradska uprava Istočno Sarajevo i dalje podržavati ovu zdravstvenu ustanovu, te za sljedeću godinu najavio početak izgradnje Parka velikana srpskog zdravstva u krugu bolnice.

“Zajedno sa opštinama u sastavu grada radimo na izgradnji parkinga u krugu bolnice, ući ćemo u aktivnosti oko nabavke neophodne opreme i time pokazati da je ovo institucija od ključnog značaja za grada Istočno Sarajevo”, poručio je Ćosić.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *