BOLNICI “SRBIJA” ISPORUČEN TRANSPORTNI INKUBATOR

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BOLNICI “SRBIJA” ISPORUČEN TRANSPORTNI INKUBATOR
0 Comments

Bolnici “Srbija” danas je isporučen transportni inkubator koji je obezbijeđen u dobrotvornoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija zahvalio je Udruženju pedijatara Republike Srpske za ideju da sve bolnice dobiju transportni inkubator, kao i predsjedniku Srpske i svim humanim ljudima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

“Mi smo imali stariju verziju transportnog inkubatora, koji se ne može porediti sa ovim koji smo sada dobili, a koji je kvalitetniji i lakši za korištenje”, rekao je Šešlija.

Načelnik Odjeljenja pedijatrije Bolnice “Srbija” dr Tamara Ivanović izrazila je zadovoljstvo, jer smo dobili nov, savremen transportni inkubator koji će omogućiti bezbjedniji transport novorođenčadi.

Dr Ivanović je istakla da transportni inkubator ima ogroman značaj za cijelu regiju i za sve bebe koje će se roditi u Bolnici “Srbija”.

“Nadam se da ćemo ga što manje koristiti, jer je ovo inkubator kojim se beba transportuje do ustanove tercijarnog nivoa, odnosno intenzivne neonatalne njege”, naglasila je dr Ivanović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je u ponedjeljak, 30. oktobra, u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske inkubatore i opremu koji su nabavljeni iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, održanoj pod njegovim pokroviteljstvom u decembru prošle godine.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *