MEDICINSKI TEHNIČARI VAŽAN DIO ZDRAVSTVA

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano MEDICINSKI TEHNIČARI VAŽAN DIO ZDRAVSTVA
0 Comments

Medicinski tehničari izuzetno su bitan dio Bolnice “Srbija” i zbog toga je važno da obavljaju posao na najkvalitetniji način, istakao je direktor Bolnice Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao, povodom predavanja za medicinske sestre i tehničare “Izazovi ispravne venepunkcije i manipulacije uzorcima krvi” u okviru manifestacije “Dani Bolnice `Srbija`”, da je u Bolnici dosta mladih tehničara zbog čega je edukacija neophodna kako bi poslije u praksi na najkvaliteniji način obavljali zadatke.

Glavna sestra Bolnice Borjana Petrović rekla je da već treću godinu organizuju manifestaciju “Dani Bolnice `Srbija`” koja postaje tradicionalna.

Prema njenim riječima, današnje predavanje je dobrodošao vid edukacije, jer se samo tako može ići naprijed i poboljšati nivo usluga.

Predavač Novak Jorgić iz firme “Broma bel” iz Banjaluke zahvalio je organizatorima za ukazanu priliku da govori na ovom predavanju, jer se, kako kaže, preanalitikom malo ustanova bavi pravilno i stavlja akcenat na to.

“Preanalitika jeste glavni problem u laboratorijskoj analizi. Drago mi je da sam dobio priliku da održim predavanje o toj temi koje je korisno kako za zaposlene koje tu rade dugi niz godina, tako i za nove koji tek treba da počnu da rade”, rekao je Jorgić.

U nastavku manifestacije, za danas je najavljena i pokazna vježba “Zbrinjavanje hitnih stanja na terenu” na Trgu “Srbija” koja će, u slučaju vremenskih neprilika, biti održana u dvorani na Trgu.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *