SARADNJA ORL ODJELJENJA BOLNICE „SRBIJА“ I ORL ODJELJENJA BOLNICE „SVETI APOSTOL LUKA“ DOBOJ

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano SARADNJA ORL ODJELJENJA BOLNICE „SRBIJА“ I ORL ODJELJENJA BOLNICE „SVETI APOSTOL LUKA“ DOBOJ
0 Comments

U JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo na Odjeljenju ORL već dugi niz godina uspješno se obavlja hirurgija glave i vrate, ujedno sa hirurgijom štitne žlijezde.

Naša ustanova prepoznata je kao jedna od vodećih kada je u pitanju hirurgija glave i vrata sa hirurgijom štitne žlijezde, a to dokazuje i posjeta ljekara iz Bolnice „Sveti apostol Luka“ iz Doboja koji su posjetili našu bolnicu kako bi se upoznali sa načinom rada u ovoj oblasti.

Ljekari Bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj, dr Ranko Mladenović načelnik odjeljenja ORL sa maksilofacijalnom hirurgijom i specijalizant otorinolaringologije dr Nino Gajić, aktivno su učestvovali u operativnim zahvatima iz navedene oblasti koji su obavljeni juče u našoj bolnici.

Dr Đorđe Pejić, specijalista otorinolaringologije i načelnik Odjeljenja ORL u Bolnici „Srbija“ pojasnio je da ORL Odjeljenje u Bolnici Doboj ima namjeru da uvede hirurgiju štitne žlijezde kao novu proceduru u svojoj ustanovi.

„Našu bolnicu ljekari Mladenović i Gajić posjetili su sa namjerom da vide na koji način funkcioniše hirurška služba na ORL odjeljenju, kako se pacijenti obrađuju i kako izgleda rani postoperativni oporavak i sam operativni oporavak pacijenta“, naglasio je dr Pejić.

On je istakao da su se ljekari upoznali sa kojim instrumentarijem raspolazemo, kakvim kapacitetima, koji su ljudski resursi neophodni za sam rad. Dalja saradnja ce ići u pravcu obostranih posjeta i samim tim ćemo unaprijeđivati naš rad i hirurške discipline.

„Došli smo u posjetu Bolnici Srbija kako bi započeli saradnju prvenstveno sa dr Đorđem Pejićem, i ispoštovali raniji dogovor o edukaciji kadra dobojske bolnice čija je svrha uvođenje novog operativnog zahvata, operacija štitne žlijezde. Edukacija se prvenstveno odnosi na hirurge Odjeljenja orl sa maksilofacijalnom hirurgijom, a kasnije i na specijalizante u novoj bolnici“, naglasio je dr Mladenović.

On je rekao da su bolnicu takođe posjetili i kako bi vidjeli kvalitet usluga, prisustvovali operativnim zahvatima i vidjeli kako to uživo izgleda.

„Upoznali smo se sa instrumentarijem, sa tehnikom koja je neophodna da bi se započelo sa tim operativnim zahvatom u dobojskoj bolnici, kako bi išli u pripremu i nabavku istih instrumenata, i da se upoznamo sa samom bolnicom u Istočnom Sarajevu“, pojasnio je dr Mladenović.

On je naveo da nije ranije bio u našoj bolnici, ali da je zadovoljan kvalitetom usluga koji pacijenti na ovoj regiji dobijaju i nada se da će i u Doboju u novoj bolnici biti postignut isti kvalitet ili možda nešto više od toga što bi ponudili svojim osiguranicima.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *