POTPISAN SPORAZUM O SUFINANSIRANJU DEVET SPECIJALIZANATA BOLNICE “SRBIJA”

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano POTPISAN SPORAZUM O SUFINANSIRANJU DEVET SPECIJALIZANATA BOLNICE “SRBIJA”
0 Comments

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija potpisali su danas Sporazum o sufinansiranju troškova od 22.500 KM za devet specijalizanata ove zdravstvene ustanove.

Ovim sporazumom opština Istočno Novo Sarajevo obavezuje se da za svakog specijalizanta uplati po 2.500 KM.

Katić je tokom potpisivanja sporazuma rekao da Opštinska uprava svake godine nastoji da poveća iznos za podršku Bolnici “Srbija”, te izrazio nadu da će i ostale opštine koje gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi biti dio projekta osposobljavanja ljekara.

“Ovo je vid podrške Bolnici `Srbija`. Smatram da ćemo svi imati bolju zdravstvenu uslugu kada ovi ljekari završe specijalizacije”, rekao je Katić.

On je najavio da će Opštinska uprava ove godine finansijski pomoći sa 20.000 i novi bolnički parking koji je u izgradnji, što je dio Sporazuma koji su prije pola godine potpisali sa ovom zdravstvenom ustanovom.

Zahvalivši za finansijsku poršku, Šešlija je podsjetio da je Opština i ranije pomagala Bolnici kada god je bilo potrebno, dodajući da je načelnik Katić sam inicirao određene aktivnosti i pomoć u funkcionisanju ove zdravstvene ustanove.

Prema njegovim riječima, upućivanjem još devet ljekara na specijalizaciju, u potpunosti je realizovan plan Uprave da se ubrzano ostvari veći broj specijalizacija u roku od pet godina kako bi riješili disbalans iz ranijih godina.

Šešlija je dodao da je ovim planom na specijalizaciju ukupno poslato 39 ljekara.

“Već od naredne godine bićemo u situaciji da planski raspisujemo specijalizacije. Prilikom odlaska kadra u penziju, na njihova mjesta ćemo primati nove specijalizante”, naglasio je Šešlija.

On je istakao i da Bolnica “Srbija” iz godine u godinu bilježi bolje i značajnije rezultate, naglasivši da će i ovu ispuniti plan poslovanja i da će nadmašiti poslovne rezultate od prošle godine.

Šešlija je podsjetio i da je sa Opštinskom upravom realizovan projekat pregleda demobilisabnih boraca, gdje je opština platila troškove pregleda, dodajući da znatan broj ustanova, koje su pod opštinskom ingerencijom, takođe rade sistematske preglede za svoje radnike u ovoj bolnici.

Specijalizanti pulmologije Marija Todorović, ginekologije i akušerstva Kristina Hršum i ortopedske hirurgije i traumatologije Mirjan Patković zahvalili su bolnici za priliku da se usavršavaju.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *