DR ŽDRALE NA ZNAČAJNOJ EDUKACIJI IZ OBLASTI GRUDNE HIRURGIJE U ŠANGAJU

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano DR ŽDRALE NA ZNAČAJNOJ EDUKACIJI IZ OBLASTI GRUDNE HIRURGIJE U ŠANGAJU
0 Comments

Ljekar Bolnice „Srbija“, specijalista grudne hirurgije dr Nenad Ždrale bio je polaznik “International Uniportal VATS programa” iz oblasti grudne hirurgije koji se održao u plućnoj bolnici u Šangaju u periodu od 15. do 26. januara 2024. godine.

“Radi se o svjetski priznatom trening programu iz minimalno invanzivne hirurgije. U 2023. godini na ovoj klinici urađeno je 24 hiljade operativnih zahvata, što ovu kliniku čini vodećom po broju operativnih zahvata u cijelom svijetu”, pojasnio je dr Ždrale.

On kaže da je tokom edukacije prisustvovao prezentaciji najnovijeg robota za minimalno invanzivnu hirurgiju. Trenutno ova klinika je nezaobilazno mjesto u pogledu savremene edukacije ljekara iz oblasti grudne hirurgije.

“Zapanjujući je podatak da broj operacija u ovoj bolnici dostiže više od 160 na dnevnom nivou, što je rezultat odličnog skrining programa koji podrazumijeva dostupnost CT-a, kompjuterizovanu tomografiju i cijenu iste. Na ovaj način se u ranom periodu otkrivaju začeci bolesti tumora, promjene do jedan centimentar što je pogodno za hiruršku intervenciju minimalno invazivnog postupka”, istakao je dr Ždrale.

On je pojasnio da se ovim postiže brz oporavak pacijenata nakon intervencije, zadržavanje i njegovo potpuno izliječenje.

“Drago mi je što sam bio u mogućnosti da prisustvujem ovoj značajnoj edukaciji, najprestižnije svjetske klinike iz oblasti grudne hirurgije, gdje sam sigurno stekao odlično znanje koje ću primjenjivati u našoj bolnici”, naglasio je dr Ždrale.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *