12. MAJ – SVJETSKI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano 12. MAJ – SVJETSKI DAN MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA
0 Comments

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se svake godine 12. maja. Ovogodišnji slogan Međunarodnig vijeća medicinskih sestara i tehničara je “Naše medicinske sestre, naša budućnost”, ukazuje na važnost medicinskih sestara za budućnost zdravstvenih sistema.

U JZU Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo zaposleno je 237 medicinskih sestara i tehničara koji su stub naše zdravstvene ustanove i bez kojih zdravstveni sistem ne bi mogao funkcionisati.

Medicinske sestre i tehničari naše ustanove, odlaze na edukacije u druge gradove i unapređuju svoje znanje, kako bi pacijentima pružili što bolju njegu. U Bolnici su se organizovale edukacije medicinskih sestara i tehničara, kojima su mogle prisustovati i sestre iz drugih zdravstvenih ustanova, a u proteklih par mjeseci radi se konstantno na internim edukacijama.

Svaku medicinsku sestru treba da odlikuju humanost, nesebičnost i posvećenost poslu, ali znanje i iskustvo su nešto što je presudno da bi se svaki pacijent osjećao sigurno u rukama medicinskog osoblja.

Zahvaljujemo im se za sav rad, posvećenost, stručnost, znanje, nesebičnu brigu i pažnju koju svaki dan posvećuju našim pacijentima.

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se svake godine 12. maja, jer je tada rođena Florence Nightingale, medicinska sestra koja je poznata po osnivanju modernog sestrinstva.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima koji danonoćno brinu o pacijentima svih uzrasta, čestitamo njihov dan!

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *