DR TUŠEVLJAK I DR JOKIĆ NA KONFERENCIJI SRPSKE MEDICINSKE DIJASPORE

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano DR TUŠEVLJAK I DR JOKIĆ NA KONFERENCIJI SRPSKE MEDICINSKE DIJASPORE
0 Comments

Dr Biljana Tuševljak, specijalista interne medicine/reumatolog i dr Gordana Jokić, specijalista interne medicine/kardiolog bile su učesnice 14. konferencije sprske medicinske dijaspore koja je održana u Beogradu od šestog do osmog juna.

Dr Tuševljak i dr Jokić članice su Udruženja Srpskog kraljevskog društva koje ih je pozvalo da bude učesnice ovogodišnje konferencije.

Tradicionalna Konferencija srpske medicinske dijaspore se ove godine organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom kraljevskog para Srbije prestolonasljednika Aleksandra i princeze Katarine, a sa ciljem da poveže ljekare u Srbiji sa kolegama iz inostranstva, kako našom dijasporom tako i eminentnim stranim stručnjacima.

Polazeći od činjenice da je medicina nauka u kojoj se gotovo svakodnevno ostvaruju nova dostignuća, gdje razmjena znanja i iskustava u svakoj oblasti zdravstvene zaštite imaju veliki značaj, ova tradicionalna Konferencija još jednom je omogućila ljekarima iz Srbije i dijaspore da stvaraju i unapređuju profesionalne odnose i dijele svoje znanje sa kolegama.

Okupljanje ljekara i eksperata iz različitih oblasti medicine omogućava stalno unapređenje saradnje, stručnosti i profesionalnog rada zdravstvenih radnika u Srbiji i Republici Srpskoj, a time i cijelokupnih zdravstvenih sistema naše zemlje

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *