BOLNICU “SRBIJA” POSJETILI STUDENTI MEDICINSKOG FAKULTETA FOČA UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU

JZU BOLNICA ISTOČNO SARAJEVO Nekategorisano BOLNICU “SRBIJA” POSJETILI STUDENTI MEDICINSKOG FAKULTETA FOČA UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU
0 Comments

U Bolnici “Srbija” danas su boravili studenti Medicinskog fakulteta u Foči. Studentima je predavanje održao dr Ðorđe Pejić, specijalista otorinolaringologije i pomoćnik direktora za medicinske poslove u našoj ustanovi.

Dr Pejić studentima je prezentovao istorijat bolnice, njen razvojni tok od postanka do danas, te ih upoznao sa organizacijom, procesom rada i zdravstvenim uslugama koje su dostupne našim pacijentima.

Takođe, održana je vježba hirurškog šivenja, u kojoj su učestvovali svi studenti zajedno sa našim ljekarima.

Nakon predavanja i vježbe, studenti su sa ljekarima obišli odjeljenja i službe u našoj bolnici, gdje su mogli da vide kojim kapacitetima i opremom bolnica raspolaže.

“Današnja posjeta studenata Medicinskog fakulteta samo je jedna u nizu aktivnosti, koja je dio uspješne saradnje koju ostvarujemo sa Medicinskom fakultetom u Foči. Nadamo se da smo studentima uspjeli na najbolji mogući način približiti način organizacije rada, kao i izazove sa kojima se naši zaposleni susreću u svom svakodnevnom radu.”, istakao je dr Ðorđe Pejić.

Studenti Medicinskog fakulteta u Foči zahvalili su se menadžmentu Bolnice “Srbija” koji im je omogućio ovu posjetu, a posebno dr Đorđu Pejiću, koji je zajedno sa ostalim ljekarima odgovarao na pitanja koja su studenti imali prilikom obilaska. Posebno značajnom za njihovo dalje obrazovanje i sticanje praktičnih vještina istakli su vježbu hirurškog šivenja u kojoj su imali priliku da učestvuju.

Categories:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *